Narodne revolucije 60/a, Banatsko Novo Selo coronabns@gmail.com
Vodič za kupovinu opreme za zalivanje

Vodič za kupovinu opreme za zalivanje

Održavanje bašte zelenom i cvetnom tokom vrucćih letnjih meseci može izgledati nemogucće, ali uz odgovarajucću opremu za zalivanje, posao možete obaviti uz malo truda i za kratko vreme. Vrsta opreme za zalivanje koja vam je potrebna na kraju cće se svesti na veličinu vaše bašte.

Kanta za zalivanje

Treba da  bude lako zbog nošenja, pa se pobrinite da je drška udobna čak i ako nosite baštenske rukavice. Ako planirate da je koristite za zalivanje visecćih korpi, možda cćete želeti da potražite onu sa bočnom drškom i manjim kapacitetom koju je lakše podicći.

Izaberite onu sa različitim ružama (perforiranom glavom izliva) za različite poslove. Za rutinsko zalivanje bicće vam potrebna ruža sa vecćim rupama, ali koristite finu kada zalivate seme ili mlade, nežne biljke.


Creva   za  baštu


Pogledajte debljinu baštenskog creva - što više slojeva ima to cće biti otporniji na habanje i duže cće trajati.
Razmislite o nabavci koluta za crevo postavljenog na zid ili samostojecćih kolica za crevo sa točkovima i ručkama koji olakšavaju kretanje po bašti. Oni cće osigurati da se cevovod uredno pospremi kada ga završite.
Kompletan komplet cevovoda dolazi sa svime što vam je potrebno za početak, od creva i koluta do priključnih adaptera i izbora mlaznica. Imamo nekoliko početnih kompleta velike vrednosti koji cće vas pokrenuti pre nego što to shvatite.


Prskalice


Prskalice su dostupne u tri različite varijante - oscilirajucće, rotirajucće i šiljaste:

Oscilirajucće prskalice pomeraju zaobljenu šipku za prskanje s jedne na drugu stranu, lagano zalivajucći u pravougaonom obliku.
Rotirajucći prskalice prskaju vodu u kružnom obliku i često se isporučuju sa podesivim uzorcima prskanja.
Spike prskalice su gurnute u zemlju i stoga su idealne ako je vaša bašta na neravnom ili kosom terenu.


Automatski sistem za zalivanje


Ako imate veliku baštu, automatski sistem je savršeno rešenje. Koriste mrežu malih cevčica kako bi vodu nosili direktno iz slavine ili opuha do mesta gde je potrebno, sveducći rasipanje vode na minimum, a vaše biljke i cvecće izgledaju odlično tokom cele godine. Možete čak i pomocću tajmera osigurati da se vaša bašta redovno zalijeva, a da ne morate podizati ruku.

Ovi automatski sistemi su takođe dostupni sa različitim mlaznicama, što ih čini savršenim za razne poslove - podesive kapaljke kapaju vodu u nivou korena, dok cće mikro mlaznice poslati fini sprej kroz lišcće. Mini prskalice su jednostavno manja verzija prskalica za travnjak, dok su misteri odlični za upotrebu u plastenicima.