Narodne revolucije 60/a, Banatsko Novo Selo coronabns@gmail.com
Poređenja baštenskih creva

Poređenja baštenskih creva

U potrazi za savršenim crevom isprobao sam dosta različitih materijala. Evo šta sam otkrio.

U potrazi za savršenim crevom isprobao sam dosta različitih materijala. Evo šta sam otkrio.Vinil creva


Obično jedno od najskupljih creva, vinil je često ojačan kablovskom ili najlonskom mrežom u više slojeva kako bi bio čvrst i izdržljiv, pa je dobro za pričvršcćivanje na prskalice na kojima biste vodom mogli ostaviti uključen ceo dan pomocću tajmera. Oni imaju tendenciju da budu kruti i teško ih je namotati, a često se previjaju i ponovo zaviju na istom mestu. Ovu vrstu creva sam prokleo mnogo više od bilo kog drugog, ali dobro je crevo za upotrebu u situacijama kada mogu da ga ostavim namotanog na jednom mestu - na primer da dođem do udaljenog kreveta.Poliuretanska creva


Poliuretansko crevo je lagano za upotrebu i ne preklapa se toliko, ali je pomalo kruto, tako da može biti uznemireno u namotaju i ne toliko savitljivo kada se vuče kroz baštu. Moje poliuretansko crevo je manjeg prečnika, tako da dobijam manje vode - nije sjajno na prskalici, ali je tako lako za vuču da mi je jedno od najdražih.


Gumena creva


Iako je teško, građevinsko gumeno crevo ima dug životni vek i može podneti batine dok je savitljivo i lako se namotava. Mogu se lako saviti i obično ne ostavljaju nabor koji se ponavlja. Moje omiljeno crevo od crne gume ostavicće tragove na betonu, rukama i odecći ako prejako trljate, ali se opere.


Polimerna creva


Ovaj materijal je obično siguran za picće, lagan, mekan i fleksibilan, nežno se uvija oko biljaka, saksija i uglova i lako se namotava za skladištenje. Moje polimerno crevo se uvrcće kao ludo, ali nabori se ne stvrdnu i brzo cće se zavrteti poput konopca. Tako se lako namotava i tako je lagan da je sve oprošteno ako ga prvo odmotam pre upotrebe.