Narodne revolucije 60/a, Banatsko Novo Selo coronabns@gmail.com
Popravite baštensko crevo

Popravite baštensko crevo

Obično nije previše teško uočiti curenje u vrtnom crevu. Izgleda da vas uvek prskaju po licu, ali nemojte se naljutiti i baciti crevo. Jednostavna, jeftina popravka može biti sve što je potrebno za vracćanje u ispravno stanje.

Mala Curenje


Koristite uobičajenu električnu traku u stisku ili specijalno dizajniranu traku za popravku creva da biste popravili malo curenje. Očistite i osušite crevo pre nanošenja. Prekrivajte traku dok je omotate oko creva. Ako je previše čvrsto umotate, pvc crevo cće se naborati i traka se necće zalepiti.


Curenje Spigot


Zamena podloške je najjednostavnija od svih popravki i često je sve što je potrebno. Podloške se suše ili propadaju s godinama. Jednostavno uklonite staru i stavite novu podlošku. Ako i dalje curi, zamenite spojku.


Velika curenja


Zamena kraja creva ili popravka središnjeg dela je malo više uključen, ali još uvek jednostavan posao. Popravak zahteva isecanje oštecćenog dela i zamenu menderom. Kada odsečete oštecćene delove, napravite ravne rezove oštrim nožem. Da biste bili sigurni da ste dobili odgovarajucći deo za popravak, uklonite uklonjeni deo sa sobom prilikom kupovine zamene. Dizajn delova za popravku razlikuje se od proizvođača. Takođe se uverite da je deo koji ste izabrali ispravan za vaš materijal creva, bilo da je to guma ili vinil.


Da biste olakšali zamenu okova:Proverite da li je crevo čisto i suvo.
Utrljajte malo sapuna na područje koje popravljate kako biste ga učinili podatnijim i lakšim za rad.


Zaštita vašeg baštenskog creva


Dobro baštensko crevo je pametna investicija. Ako brinete o svom crevu, dobro cće vam poslužiti tokom mnogih sezona projekata travnjaka i bašte. Sledite korake u nastavku da biste produžili životni vek svog creva:

Kada zatvorite crevo, pobrinite se da ispustite vodu do kraja. Dignite ga preko ramena da biste uklonili višak vode koja može oštetiti vaše crevo ako ostane da sedi.
Držite ga dalje od sunca. Topla voda se širi u crevu, a UV zraci mogu oslabiti materijal.
Namotajte crevo nakon svake upotrebe, bilo ručno ili pomocću koluta za crevo. Ako crevo pukne, odmah ga vratite da biste sprečili cepanje.
Ispraznite crevo i uklonite sve dodatke, a zimi ga čuvajte van elemenata.
Zamenite podloške kada pokazuju znakove curenja ili kapanja. Bilo bi dobro zameniti podloške svakog prolecća.