Narodne revolucije 60/a, Banatsko Novo Selo coronabns@gmail.com
Nađite pravo baštensko crevo

Nađite pravo baštensko crevo

Vrtna creva dolaze u mnogim stilovima, bojama i veličinama, a mogu sadržavati i karakteristike kao što su otpornost na prevrtanje, višestruka konstrukcija ili zaštita od mikroba. Pronaći ćete i creva koja su izdržljivija i imaju dodatne funkcije, poput ventila za kontrolu protoka vode koji vam omogućava da isključite protok vode i lako promenite mlaznice.


Materijali

Vinilna i vinil ojačana creva su jeftina, lagana i jednostavna za rukovanje. Gumena creva i creva ojačana gumom su teža i izdržljivija. Ojačana creva bolje podnose promene temperature i manje je verovatno da će se prevrnuti ili puknuti. Izuzetno fleksibilna, lagana plastična creva koja se lako čuvaju su druga opcija.

Veličina

Prečnici creva se kreću od 3/8 inča, 1/2 inča do 3/4 inča. U Sjedinjenim Državama, većina standardnih baštenskih creva ima prečnik 5/8 inča. Što je veći prečnik, više vode se isporučuje.

Dužina

Vrtna creva su dostupna u koracima od 25 stopa, obično ukupne dužine od 25 do 100 stopa. Pritisak vode opada kako se dužina creva povećava, pa kupite crevo koje je dovoljno dugo da stignete tamo gde ćete ga i koristiti. Ako vam povremeno treba dugo bastensko crevo, kupite dve kraće i kombinujte ih kada je potrebno. Na raspolaganju su kraća creva koja se mogu proširiti na teško dostupne čepove ili za upotrebu u dvorištu.

Spojnica (ili ugradnja)

Spojnica je mesto gde se crevo pričvršćuje za dovod vode. Vaša dva glavna izbora su metal (obično mesing) i plastika. Mesing je izdržljiviji od plastike, ali svima koji imaju ograničenu snagu ruke može biti teško da zategnu cev. Za lako zatezanje ruku odaberite crevo sa plastičnom spojnicom ergonomskog oblika. Neka creva su ojačana u blizini spojnice kako bi se sprečilo pregibanje slavine.

Tip

Pored creva uobičajenog tipa, dostupni su i drugi specijalni tipovi. Crijeva za prskanje i namakanje napravljena su posebno za navodnjavanje travnjaka i bašte. Prskalice su dizajnirane za upotrebu na površini tla i takođe su prošarane rupama na jednoj strani za lagano prskanje prema gore. Crevo za namakanje je porozno i može se zakopati ispod sloja malča. Crijevo curi male količine vode direktno u korijene vaše bašte ili cvjetnog kreveta sa malo otpada. Komercijalna creva su dizajnirana za toplu vodu i kontinuiranu upotrebu u teškim uslovima. Creva uvek treba koristiti sa temperaturom spoljne vode, pa toplu vodu treba koristiti samo u crevima posebno dizajniranim za upotrebu tople vode.

Oprez
Ako vrućeg dana uzmete povremeno piće iz creva, uzmite pvc crevo određeno brodom, brodom ili rekreativcem. Njihova plastična obloga čini ih sigurnim za prenos vode za piće. Komponente koje se koriste u standardnim crevima nisu uvek sigurne za gutanje.
Kupujte vrtna creva i dodatke
Kupite odbrojavanje i dodatke za navodnjavanje
Kupite navodnjavanje kap po kap


Mlaznice za baštenska creva


Prskanje vode iz mlaznice vrtnog creva.
Mlaznice postoje u mnogim stilovima. Modeli u spreju mogu se nositi sa gomilom različitih poslova. Brzim okretanjem dugmeta možete promeniti obrazac prskanja prema vašim potrebama za čišćenjem. Mlaznice za pištolj i okretanje pružaju podesive sprejeve koji će vam pomoći da zalivate nežno cveće. Za projekat čišćenja potražite mlaznicu sa mlaznim raspršivačem. Razmotrite industrijske mlaznice ili mlaznice u vatrogasnom stilu za teške poslove.
Water spraying from a garden hose nozzle.


Savet
Ako kupujete crevo za upotrebu sa uređajem za pranje pod pritiskom, pogledajte preporuke proizvođača podloške za dužinu creva. U zavisnosti od pritiska vode, crevo od 50 stopa obično je onoliko koliko treba.Motilica za crevo

Motilica za creva može produžiti život vašim crevima štiteći ih od sunca i drugih spoljnih elemenata. Koluti takođe pomažu u sprečavanju da se o njih spotaknete ili kosite. Bilo da želite onaj koji se jednostavno montira na zid ili želite prenosni, postoji mnogo funkcionalnih stilova